Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 4. 2024

Zemědělský občasník č. 3

Třetí číslo našeho občasníku je velikonoční a zabývá mimo tématu svátků především technikou pro sklizeň a lisování sena, slámy, senáží.

 

Krone Big Pack 870 HDP (XC)

je velmi vybavený a výkonný stroj, tomu také odpovídá cena. Na trhu použité zemědělské techniky v Německu jsem 4 roky starý lis viděl za cenu 3,2 mil. Kč vč. DPH.

krone-big-pack.png

 

 

 

 

KUHN SB 890

 

jsou lisy na hranolovité balíky s dvojitým uzlovačem z rozměry lisovací komory 80 x 90 cm. Lis vyniká jednoduchou konstrukcí, ale účinnými technologiemi jako je INTEGRÁLNÍ ROTOR nebo systém POWER DENSITY, které zaručují balíky o vysoké hustotě a dokonalém tvaru. Lisy SB 890 jsou schopny pracovat s různými materiály, jako je senáž, seno, obilná sláma nebo i kukuřičná sláma. Pro plodiny, které vyžadují řezání, může být lis vybaven rotorem OMNICUT s integrovaným kazetovým systémem 15 nožů pro snadný přístup. Všechny hlavní hnané části jsou jištěny vačkovými spojkami, takže není třeba výměna střižných šroubů.

Rovnoměrně tvarované balíky zaručují mnohem více než dobrý vzhled. Pravidelný balík o vysoké hustotě vypovídá o kvalitě lisu. S pravidelné balíky se mnohem snadněji manipuluje, lépe se stohují a kromě toho se i lépe přepravují, protože jsou na přepravních prostředcích mnohem stabilnější. Při lisování senáže zaručuje správný tvar balíku lepší zabalení fólií a méně vzduchových kapes, což zaručuje vyšší kvalitu výsledného krmiva.

Systém společnosti KUHN POWER DENSITY je systém plnění předlisovací komory jediným vkládacím ramenem s hrabicemi, které vyniká svojí jednoduchostí. Tento systém plnění produkuje rovnoměrné vrstvy sklízeného materiálu bez ohledu na tvar sbíraného řádku, což zajišťuje rovnoměrné plnění lisovací komory a tvorby pravidelných balíků. Jedno vkládací rameno plní dvě funkce, a to vkládání a předlisování. Tento jednoduchý mechanismus eliminuje nepotřebné komponenty a vede ke snížení nákladů. 

 

kuhn.jpg

 

abbriata.png